Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Ex-aandeelhouders Anderlecht betalen Coucke 3 miljoen euro terug

Marc Coucke.Beeld BELGA

De ex-aandeelhouders van Anderlecht zullen een minnelijke schikking treffen over de verkoop van de aandelen. Coucke eiste 4 miljoen euro terug van de aandeelhouders, daarvan zal hij wellicht 3 miljoen ontvangen.

“Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer. Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer drie miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst”, klinkt het in een persmededeling.

Het gaat vooral om onverwachte clausules in spelerscontracten. Zo was het dossier Adrien Trebel een twistpunt. De ­middenvelder was volgens Coucke minstens 10 miljoen euro waard, maar tijdens de verkoop werd vastgesteld dat er in zijn contract een afkoopclausule van 6 miljoen stond.

Anderlecht heeft momenteel 45 miljoen euro schulden. Coucke wil die put dempen met een kapitaalsverhoging, maar de voorzitter wil dus ook een deel verhalen op de oude aandeelhouders, die hij mee verantwoordelijk acht. 

Onlangs stuurde hij zo een schadeclaim naar alle mensen die meer dan 1 procent verkochten waarbij hij 2.500 euro per verkocht aandeel terugeist. In totaal gaat het om zo'n 4 miljoen euro. Een aantal van de oude RSCA-aandeelhouders stemde al toe om de claim te betalen.