ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Griepepidemie officieel losgebarsten in ons land

De griepepidemie in ons land is nu officieel ingeluid. Tussen 28 januari en 3 februari 2019 hebben 365 personen per 100.000 inwoners een huisarts geraadpleegd voor griepsymptomen (koorts, hoest, loopneus, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, enz.). Daarmee is de epidemische drempel van 157 raadplegingen per 100.000 inwoners voor de tweede week op rij overschreden en luidt Sciensano, het vroege Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, vandaag formeel de start van de griepepidemie in.

10 reacties

  • Rudi De Groof

    5 jaar geleden
    Drie à vier mensen op duizend heeft griepverschijnselen. Dat valt serieus mee voor een epidemie
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Eduard Maes. Zeer boeiend, ik laat me nooit vaccineren en heb al 20 jaar geen griep meer gehad. Vaccins zijn nergens goed voor, lees de bijsluiter en zoek de onderdrukte statistieken en studies maar eens op.
  • Alain Catry

    5 jaar geleden
    De gevaccineerden hopen geen griep te krijgen en zullen een niet-gevaccineerd met griep op zijn plaats verwijzen ! Een niet-gevaccineerd wacht tot een gevaccineerde griep krijgt en hem het onzin uitlachen.
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    Vaccin,Vaccin... mijn echtgenote heeft zich op haar werk laten vaccineren tegen de griep, zit nu thuis met griep. Dus welk nut heeft het dan? Of zat deze stam er weer niet in? Dr. Van Ranst hoe zit het ????
  • sacha duflou

    5 jaar geleden
    Het vaccin kan helpen maar door de vele varianten vd griep en de snelheid waarmee het virus zich aanpast, is er geen garantie dat het vaccin zal verhinderen dat je de griep krijgt. Op grote schaal zou het wel iets moeten uitmaken.