Dit nieuwe pop-upcafé opent binnenkort in Antwerpen

Gazet van Antwerpen wordt 125 jaar en viert dat een maand lang in Kaffee Van Antwerpen: een trendy pop-upcafé naast de Antwerpse opera. Je kan er niet enkel een glaasje drinken. Er zijn ook gratis optredens van toppers als Tom Barman of Coely, improvisatieavonden, een Virtual Reality reis door het oude Antwerpen,... . Bezoek Kaffee van Antwerpen van 3 november tot 3 december. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt.

dst

Het pop-upcafé van Antwerpen wordt een maand lang de bruisende place to be op een schitterende locatie in hartje stad, links naast de opera. In een trendy en karaktervolle setting met loftgevoel laten we concerten, comedy en improvisatie, inspirerende sprekers, dj-sets en veel meer op je los.

Alle evenementen in Kaffee van Antwerpen zijn gratis! Op tijd komen is de boodschap, want vol is vol. Het Kaffee is open van 3 november tot 3 december, elke dinsdag tot en met vrijdag, van 16u tot middernacht. Op zaterdagen openen we Kaffee van Antwerpen vanaf 14u.

Lees alle info op onze website www.gva.be/kaffee

Radio 125

© DBA

Onder de naam Radio 125 stelt Gazet van Antwerpen iedere vrijdagavond Antwerpse gevestigde muziekwaarden voor. Deze muzikale toppers worden telkens vergezeld door revelaties en aanstormend talent, klaar om de wereld te veroveren.

De gevestigde namen die we verwachten in ons Kaffee zijn alvast veelbelovend: Pieter Embrechts, Jef Neve, Tom Barman, Coely en NoMobs.

Lees hier alles over Radio 125

Comedy Kaffee

Op donderdagen plegen we in het Kaffee een aanslag op je lachspieren. Ervaren rotten in het comedyvak gaan dan een stevige improvisatiebattle aan met aanstormend talent.

De Belgische Improvisatieliga - kortweg BIL - is na 27 jaar een gevestigde waarde in het improlandschap. En Antwerpen was altijd een van haar thuishavens. Speciaal om mee 125 jaar Gazet van Antwerpen te vieren, treden de improvisatoren van de BIL niet alleen zoals steeds in januari, maar ook een keertje in het najaar naar buiten. Ze zijn vijfmaal te gast in Kaffee van Antwerpen, en brengen voor de gelegenheid ook telkens een duo special guests mee.

Bekijk hier het programma van ons Comedy Kaffee

TEDx sprekers

Een kwartier tijd krijgen ze, de sprekers van onze TEDx-avonden op dinsdagen en woensdagen. Korte acts en talks brengen je steevast op het puntje van je stoel. Elke avond doen drie bevlogen gasten hun vernieuwende ideeën, unieke visies en inspirerende standpunten uit de doeken. Over uiteenlopende onderwerpen uit onze cultuur, media en technologie reiken ze voer voor discussie en een verruimende blik op heden en toekomst aan.

Burgemeester Bart de Wever en Herman Van Goethem, de nieuwe rector van de UA, sluiten het TEDx programma af. De heren beginnen de avond met een heuse TEDx presentatie, elk over hun eigengereide visie op de toekomst van Antwerpen, uitgelicht in verschillende thema’s. Nadien kan het publiek naar vrije wil nog vragen stellen waardoor het debat geopend kan worden.

Bekijk hier het volledige TEDx Programma

En verder...

Food Trucks: Vijf hippe foodtrucks ruilen elk een week de Antwerpse straten in voor een verblijf in het Kaffee van Antwerpen.

Virtual reality: Bij de viering van een jubileum hoort een terugblik in de tijd. En dat doen we in het Kaffee op een bijzondere manier die je zintuigen prikkelt. Een virtual reality-installatie neemt je mee op reis doorheen de laatste 125 jaar en laat je verleden, heden én toekomst van de stad beleven.

Bier van A: Speciaal voor de verjaardag van Gazet van Antwerpen werd het Bier van A gebrouwen. Je kon het tijdens de Bollekesfeesten al in avant-première proeven, maar tijdens de verjaardagsmaand van Gazet van Antwerpen wordt het pas écht gelanceerd. In het Kaffee zal het Bier van A dan ook rijkelijk vloeien. Abonnees kunnen er gratis ons Bier van A proeven.

DJ-sets: Radio FG zendt zijn beste dj’s uit. Elke zaterdagavond kan je in het Kaffee terecht voor deejay sets van 19u tot 24u.Goed doelWe vragen geen entreegeld voor het Kaffee, iedereen kan wel vrijblijvend ‘Let’s Go Urban’ steunen, een goed doel dat wij een warm hart toedragen en dat jongeren van alle culturen probeert te engageren via dans, sport, workshops en muziek.Zij bouwen al sinds 2009 op hun eigen manier mee aande toekomst van ’t Stad. Met jouw bijdrage leggen we samen de basis voor een warmer Antwerpen!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaffee van Antwerpen