Geen verdere ontslagen als Bombardier order van 145 tramstellen kan binnenhalen

© mvn

De directie en het personeel van Bombardier Brugge hebben meer duidelijkheid gekregen over de toekomst van de vestiging. “Als we het order van De Lijn binnenhalen, blijven alle 250 arbeiders.”

Koen Theuns

Bombardier schrapt wereldwijd nog eens 7.500 jobs: na die mededeling legden de werknemers van de Brugse vestiging afgelopen vrijdag het werk neer. Teleurstelling heerste, want eerder dit jaar werden wereldwijd al eens 7.000 ontslagen aangekondigd en zag de Brugse vestiging zo al een honderdtal arbeiders vertrekken. Gisteren nam het personeel het werk weer op en kwam er een al bij al positief signaal van Bombardier Transportation Europe. “Als we het order van De Lijn binnenhalen, kunnen alle 250 arbeiders in dienst blijven”, zegt Henk Deprez van ABVV Metaal. “Wat de productie betreft - zo wist men ons te melden - was de oefening immers al gemaakt bij de vorige ontslagronde.”

Daarmee is het personeel “enigszins gerustgesteld”, zegt Deprez. “Al mag je dat tussen grote aanhalingstekens plaatsen. Want het order van De Lijn moet nog binnengehaald worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen