Donald Tusk (r.) met de Ierse premier Leo Varadkar.
Volledig scherm
Donald Tusk (r.) met de Ierse premier Leo Varadkar. © AP

Tusk: “Speciaal plekje in de hel voor wie de brexit dacht te promoten zonder enig idee hoe dat veilig te doen”

“Ik vraag me af hoe dat speciale plekje in de hel er uit ziet voor wie de brexit dacht te promoten, zonder ook maar enig ruw idee te hebben over hoe dat veilig moest gebeuren.” Die krasse uitspreek deed Europees president Donald Tusk vanmiddag, in een voorbeschouwing op het bezoek van Brits premier Theresa May morgen in Brussel.

21 reacties

  • Prop Vers

    5 jaar geleden
    Donald Tusk heeft G R O O T G E L I J K....! Het moet nu maar eens afgelopen zijn met die wereldvreemde Britten.....Labiele gesprekspartners, vooral in verward gesprek met zichzelf....! Wat een schijnvertoning, wat een klucht......dat, als je niet op past , eindigt in een drama. !
  • Patrick Hendrikx

    5 jaar geleden
    De Europese unie is ver van perfect. Maar als je daartegen de op leugens gebouwde brexit zet samen met dat populistisch, uiterst rechts op Trump zijn leest geschoeide bende tories ziet , is de Eu nog dik in orde. Vergeet niet dat die dus geen belang hechten aan de Ierse vrede , zolang zij maar hun brexit krijgen
  • Rudy van Hecke

    5 jaar geleden
    de bevolking van engeland er de rest van Europa hebben NOOIT mogen of kunnen kiezen of ze in of niet in Europa willen stappen wij werden verplicht om er in te stappen voor of tegen onze goesting is dat democratie
  • Peter Hegge

    5 jaar geleden
    Bij een harde Brexit scheurt de EU harder zijn broek als de Britten.
  • Ronny Cockuyt

    5 jaar geleden
    Het enige dat goed is aan de brexet is dat als we op vakantie gaan met hetzelfde geld betalen,en daar stopt het mee,kijk naar de spaarboekjes wat het nog opbrengt. De engelsen zijn het beu voor europa te moeten betalen,ik vraag mij af als het ergens verkeerd zit wat ze zouden zeggen,moesten de britten zeggen los het zelf maar op,zonder ons leger.