De speciale bestelwagens kunnen elektrische auto's opladen aan 1 kilometer per minuut.
Volledig scherm
De speciale bestelwagens kunnen elektrische auto's opladen aan 1 kilometer per minuut. © BELGA

Touring snelt elektrische voertuigen te hulp met boosters

Touring start in Brussel met een proefproject om elektrische wagens die zonder elektriciteit vallen, ter plekke op te laden met gespecialiseerde depannagevoertuigen. De pechhulpverleningsdienst zet daarbij twee van die mobiele "boosters" in. "Zo is een wegsleping naar een garage of een laadpaal niet langer nodig", zegt woordvoerder Danny Smagghe.

5 reacties

  • Philip Coeman

    5 jaar geleden
    Europa wil echt niet leren uit zijn fouten! Inderdaad, eerst ca 100jaar afhankelijk van het Midden-Oosten voor olie en straks nog veel afhankelijker van China voor zijn auto-batterij-grondstoffen…
  • ivo torfs

    5 jaar geleden
    Al die geparkeerde opladende wagens langs de stoep aan de kabel, hoeveel gaan er daar nog over vallen ?
  • Jan Bekaert

    5 jaar geleden
    Het is duidelijk dat je niet begrijpt hoe je met een EV moet omgaan. Dit is anders dan een plofmotor. Daarmee rijd je tot dat hij bijna leeg is om dan te vullen. Een EV laad je steeds op als hij stilstaat. Dus terug van het werk bv 25km terug aan de stekker. Er zijn natuurlijk mensen die uit de boot vallen die geen garage hebben enz. Maar dat is maar tijdelijk de toekomst zal dit oplossen.
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Dat gaat nogal wat worden terug met paard en kar dan zijn we zeker dat we er op tijd gaan komen. Terug naar die goeie oude tijd toen de dieren nog spraken.
  • Willy Stinissen

    5 jaar geleden
    Ik hoop toch maar dat ze ons dat de eerste jaren nog niet gaan opdringen. Ik zie de miserie al zo voor mij. Een halve dag sukkelen om uw auto op te laden. Dan zou ik toch een benzinegroep meenemen voor de zekerheid.