Onder andere olifanten, giraffe, grizzlyberen en neushoorns behoren tot de megafauna. Maar ook kleinere soorten zoals tijgers, reuzenschildpadden en zebra’s.
Volledig scherm
Onder andere olifanten, giraffe, grizzlyberen en neushoorns behoren tot de megafauna. Maar ook kleinere soorten zoals tijgers, reuzenschildpadden en zebra’s. © Getty Images/iStockphoto

Grootste diersoorten ter wereld met uitsterven bedreigd door menselijke consumptie

De zesde massa-extinctie ligt op de loer. Minstens 200 grote diersoorten zien hun aantallen immers fors slinken en 60 procent daarvan lijkt gedoemd te zijn om volledig te verdwijnen. Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is de vleesconsumptie door de mens daarvan de grote schuldige. De auteurs van de studie pleiten voor nieuwe maatregelen tegen de jacht en de stroperij.

17 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    En aangezien dat de wereldbevolking elk jaar met 75 miljoen mensen toeneemt, gaat het er zeker niet op beteren, vooral on Afrika waar meer dan de helft van de bevolking jonger is dan 18 jaar.
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    En welke stappen gaat men uiteindelijk dan eens ondernemen om deze prachtige wezens te redden uit handen van het egoistisch MENSDOM?? Wat met die vreselijke trofee-jachten die lustig verder blijven uitmoorden voor ziekelijk plezier?? Om te beginnen, dump TRUMP en co die toch totaal geen respect hebben voor de deze prachtige wezens ea...!!
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Tot men met ons gaat beginnen, Marc Vincke, dan zal het plots geen flauwe kul zijn zeker ?
  • Willy VanErps

    5 jaar geleden
    iedereen vegetariër en er bestaan, met uitzondering van dierentuinen, geen kippen, varkens, runderen enz meer binnen 20 jaar. Maar zo ver hebben onze "sympathieke" groenen nog niet nagedacht waarschijnlijk.
  • Toortie Reckers

    5 jaar geleden
    What's new! Veganisaten pleiten al jaren voor meer plantaardige voeding, maar dit zal dan wel Wereldwijd aangepakt moeten worden. Respect voor dieren en de natuur hebben mensen niet, daarom gaan we ook naar de Fillistijnen.