Een arts aan het werk met zijn stethoscoop.
Volledig scherm
Een arts aan het werk met zijn stethoscoop. © Thinkstock

Beginnende arts in Brussel is vaker buitenlander dan Belg

De voorbije vijf jaar zijn in Brussel meer buitenlandse dan Belgische artsen aan de slag gegaan. Al sinds 2014 ligt de instroom van buitenlandse artsen in onze hoofdstad structureel boven de vijftig procent. Dat bericht De Standaard vandaag op basis van cijfers van het Riziv.

7 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    In Nederland heb je buitenlanders die bv chirurg van beroep zijn, maar ze werken bij een groot Schoonmaak bedrijf, omdat hun diploma in Nederland niet erkend wordt. Of ze moeten weer via een grote omweg opnieuw hun diploma's halen in Nederland.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Wat is het probleem hiermee als die mensen een erkend doktersdiploma hebben..foei foei zure onverdraagzame Belgskes. Patiënten zullen achteraf zelf wel uitmaken als ze ermee tevreden zijn..
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Zoals met de kappers. Buitenlanders kunnen zonder diploma een kapsalon beginnen. Belgen niet.
  • Jeroen Deschrijver

    5 jaar geleden
    Zo gaat dat hier in ons landje van melk en honing. Als buitenlander moet je niks vewijzen en mag je hier alles. Als je echte Belg bent moet je voldoen aan allerhande regels en moet je vooral buitenlanders laten voorgaan. Nog 50 jaar en de Belgen zijn op.
  • Filiep Lapeire

    5 jaar geleden
    Het hebben van de Belgische nationaliteit betekent dat je discriminatie moet ondergaan en buitenlanders voorrang moet verlenen want een quota voor de Belg en niet voor de buitenlander in toch ongelijke behandeling.