Anuna De Wever: "Onze boodschap is bij sommige politici nog niet aangekomen."
Volledig scherm
Anuna De Wever: "Onze boodschap is bij sommige politici nog niet aangekomen." © Photo News, AP

Meer dan 10.000 betogers op klimaatmars in Leuven: “Boodschap is bij sommige politici nog niet aangekomen”

Het is donderdag, en dus zijn er vandaag opnieuw optochten voor het klimaat. In Leuven kwamen meer dan 10.000 klimaatspijbelaars op straat. “Onze boodschap is bij sommige politici nog steeds niet aangekomen”, zegt activiste Anuna De Wever. “We zullen echter blijven vechten tot we gehoord worden.” Ook in andere steden waren er optochten. Een overzicht.

246 reacties

  • liesbeth reynders

    5 jaar geleden
    Euhm.. kleuters worden meegesleurd in deze kermis. Hoe zielig moet links niet zijn?!?
  • Marc Haaren

    5 jaar geleden
    Of hoe kinderen zo snel te misleiden zijn door leugens in de pers. Klimaathoax, de enige echte waarheid, ben benieuwd wie zich later daarvoor zal verontschuldigen, niemand waarschijnlijk.
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Anders dan bijvoorbeeld een Schauvliege iedereen probeerde wijs te maken is het milieu verbeteren niet enkel taksen en meer kosten maar kan het ook geld opbrengen. Kijk maar naar de verbeterde recyclage van pvc te Diksmuide door een heel grote ramenfabrikant uit West-Vlaanderen. De gerecycleerde pvc betekent een goedkope grondstof én zo meer winst. Een win-win dus
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    - Hohoho, de boodschap is bij 'alle' politici zeker aangekomen ! De hamvraag is wat de maatregelen gaan kosten en wie ze zal betalen. Zij die nu al geen belastingen betalen en de wereld regeren ? Laat me niet lachen ! Die boodschap is bij de "10.000" spijbelaars voor het klimaat nog helemaal niet aangekomen Als ze van school zijn dan zullen zij opnieuw kunnen gaan betogen, maar dan voor het klimaat in hun portemonnee !
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    De boodschap van Anuna De Wever is wel aangekomen: "Stem op Groen" Dat wil niet zeggen omdat de boodschap is overgekomen dat iedereen dat ook effectief zal doen.