© Jan Stassijns

PVDA schuift Jos D’Haese naar voren als lijsttrekker voor Vlaamse verkiezingen

PVDA trekt in de provincie Antwerpen naar de Vlaamse verkiezingen met Jos D’Haese aan kop van de lijst. Voor de federale verkiezingen moet voorzitter Peter Mertens de stemmen verzilveren. De linkse partij hoopt op drie parlementsleden uit de provincie. Lise Vandecasteele zou de derde moeten worden, ook in Vlaanderen.

ph

De PVDA wil haar aantal zetels in de Kamer minstens verviervoudigen, van twee naar acht. Vanuit de provincie Antwerpen is voorzitter Peter Mertens zo goed als zeker van een zitje. In het Vlaams parlement duwt de partij klimaatactivist Jos D’Haese naar voren. Hij is bioloog en klimaatspecialist. Na Jos D’Haese wil de PVDA ook Lise Vandecasteele voor Vlaanderen inzetten. Zij gaat focussen op betaalbare energie, betaalbaar wonen en betaalbare zorg.

Peter Mertens: “In 2012 waren wij nog een Antwerps fenomeen, maar bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen verspreidden wij ons als een olievlek over de provincie.” Op de federale lijst staan nog Greet Daems (Geel, tweede plaats), Manal Toumi (Deurne, derde plaats) en Tanja Deprez (Ekeren, vierde plaats). Op de Vlaamse lijst kregen Annemie Tibos (Herselt, derde plaats) en Abdelaziz El Fadili (Deurne, vierde plaats) nog een plaats bovenaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER