© Photo News

Laszlo Bölöni: “We zitten met een positief probleem”

Laszlo Bölöni mag blij zijn. Voor de match tegen Lokeren heeft hij zijn volledige kern ter beschikking. Op de onfortuinlijke Omar Govea na dan. De Mexicaanse middenvelder, in de zomer overgekomen, wacht nog altijd op zijn comeback.

dvd

“Al erg lang, ja”, zegt de coach zuchtend. “De jongen heeft nog niet veel geluk gehad. Bij z’n eerste basisplaats (eind augustus, red.) werd hij uitgesloten en raakte hij geblesseerd. De tweede keer (begin december, red.) liep hij door een hard contact opnieuw een blessure op. Hopelijk is hij snel terug.”

Los van Govea keren Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé, toch twee basispionnen, terug uit schorsing. Bölöni heeft plots keuze zat. “De kern is nu iets rijker, ja. Dat brengt wat problemen met zich mee. Maar die problemen zijn nog groter als je géén keuze hebt. Dit is een positíéf probleem. Maar ik probeer wel naar een vaste basiself toe te werken. Dat is altijd mijn bedoeling.”

Met topmatchen tegen Anderlecht en Genk in het verschiet hoopt Antwerp alleszins al dit duel bij de rode lantaarn te winnen. “Maar alle wedstrijden zijn even belangrijk, zeker zo dicht tegen het einde. Of het nu tegen Standard of Lokeren of Beerschot is.”