© Joris Herregods

Elke dag 26 inbraken in provincie Antwerpen, óók in haven

Vorig jaar waren er 9.508 woninginbraken in de provincie Antwerpen of 26 per dag. Maar ook schippers en truckers krijgen vaak ongenode gasten.

Paul Verbraeken

Voor de derde keer werd maandag in heel het land de ‘1 dag niet’-actie gehouden: een nationale campagne om de bevolking alert te maken voor inbraken. In de provincie Antwerpen waren er onder meer workshops in Turnhout, gesprekken met truckers in Nijlen en zelfs een veiligheidsquiz in Mechelen. Een soms vergeten zone is de haven van Antwerpen. “Dan denken we in het bijzonder aan vrachtwagenchauffeurs die soms dagenlang in hun truck slapen of aan schippers voor wie hun binnenschip vaak hun enige woning is”, zegt gouverneur Cathy Berx.

Samen met havenschepen Marc Van Peel (CD&V) en commissaris Jeroen Nissen (Scheepvaartpolitie) trok Berx maandag de haven in om folders uit te delen aan schippers en truckers. “De politie doet veel, maar we kunnen maar echt een vuist maken als iedereen meewerkt.” In de folder worden dan ook adviezen gegeven en tips hoe je geordend meldingen kunt doorgeven. Op dat vlak is het buurtinformatienetwerk Haven actief dat met 732 deelnemers info doorgeeft, bijvoorbeeld over de opstelling van stakingspiketten, of vooral info ontvangt van de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER