Rechter beslist dat VTM programma ‘Cold Case’ vanavond toch mag uitzenden

Het VTM-programma ‘Cold Case’ mag vanavond toch uitgezonden worden. Dat heeft de rechtbank in Brussel beslist. Het Antwerpse parket diende gisteren een eenzijdig verzoekschrift in om de uitzending van de eerste aflevering van de vijfdelige misdaaddocumentaire morgenavond op VTM te blokkeren. Maar dat is dus afgewezen. Volgens de rechtbank weegt het recht op persvrijheid harder door dan de bezwaren van het parket. “Het voeren van een journalistiek onderzoek is in dit geval niet verwonderlijk. In principe moet het strafrechtelijk onderzoek en de procesvoering met die omstandigheid kunnen omgaan.”

46 reacties

  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Wat mogen wij weer niet weten dat het parket deze uitzending tracht te saboteren? En het vermoeden van onschuld kan niet meer geschonden worden want dat bestaat niet meer sinds de omgekeerde bewijslast van 2007!
  • jan boden

    5 jaar geleden
    De betrokken journalist had geen toegang tot het gerechtelijk dossier, dus was er ook geen enkele reden om een uitzendverbod te rechtvaardigen. De genoemde dader heeft ondertussen wel ontkend dus blijft de vraag of de journalist een onomstotelijk bewijs kan leveren. Hij kan gelijk hebben maar de Rechtbank kan pas oordelen met de nodige bewijzen.
  • Liliane Coeckx

    5 jaar geleden
    Mooie aangrijpende aflevering gezien. Steun aan de moeder en familie. Hoop dat de dader gevonden wordt en gestraft . Rechter heeft correct geoordeeld om de uitzending toe te laten.
  • LUC HUON

    5 jaar geleden
    Die onderzoeksjournalisten lijken resultaat te boeken terwijl het gerecht eens temeer de indruk wekt van laksheid, luiheid of simpelweg te dom en zich telkens verstopt achter "het geheim van het onderzoek" . Op die wijze kan men een ganse loopbaan achter zijn bureau zitten te niksen.
  • Jelle te Rijdt

    5 jaar geleden
    Alle de journalist doet het in 5 weken met mss de dader te vinden en het gerecht doe het 22jaar over om te weten wie het gedaan heeft en ze weten nog altijd niet wie