© rr

© AFP

thumbnail: null
thumbnail: null

Opvallend: beste speler van Spanje is niet Messi en ook niet Ronaldo...

La Liga maakte maandagavond op een gala in Valencia bekend wie de beste speler van het seizoen 2015-2016 was in de Primera Division. En deze keer ging de prijs niet naar Messi of Ronaldo maar nara Atletico-spits Antoine Griezmann. De 25-jarige Fransman speelde afgelopen seizoen alle 38 wedstrijden voor “les Colchoneros”. Hij scoorde daarin 22 doelpunten en gaf vijf assists.

Na het seizoen maakte Griezmann met Frankrijk nog indruk op het EK in eigen land. Hij werd er met zes doelpunten topscorer en werd ondanks dat Frankrijk in de finale de titel aan Portugal moest laten, tot beste speler van het toernooi uitgeroepen.

De Uruguayaan Luis Suarez (Barcelona), met 40 doelpunten topscorer, werd tot beste niet-Europeaan in de liga verkozen. Zijn Argentijnse ploeggenoot Lionel Messi moest het deze keer met een troostprijs stellen. Hij is de Aanvaller van het Jaar. Diego Godin, landgenoot van Suarez en teamgenoot van Griezman, kreeg een eervolle vermelding als Verdediger van het Jaar en met de Sloveen Jan Oblak als Doelman van Het Jaar en de Argentijn Diego Simeone als Trainer van het Jaar, viel Atletico nog twee keer in de prijzen. De Kroaat Luka Modric (Real Madrid) kwam als Middenvelder van het Jaar uit de poll. Marco Asensio, vorig seizoen door Real aan Espanyol uitgeleend, werd verkozen tot Talent van het Jaar.

Real-spits Cristiano Ronaldo, nochtans favoriet voor een vierde Gouden bal, viel buiten de prijzen.

© EPA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer