© © VRT Lies Willaert

Albertine uit ‘Hallo Televisie!’ krijgt beroerte tijdens opnames

Albertine De Bondt, de 82-jarige dame die we kennen van het Eén-programma ‘Hallo Televisie!’, heeft tijdens de opnames van het derde seizoen een beroerte gekregen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Plots zag ik de paniek in de ogen van de cameramannen”, getuigt vriendin Mathilde Vergauwen.

mtm

“De crew had als eerste door dat er iets scheelde”, zegt Mathilde Vergauwen, de 70-jarige die in elke aflevering trouw naast Albertine zat en commentaar gaf op een resem aan tv-programma’s, in de krant. “Tijdens de opnames (voor het derde seizoen, nvdr.) kijken we maar af en toe naar elkaar, we willen de programma’s echt goed volgen. Maar plots zag ik de paniek in de ogen van de cameramannen en de crew. Voor ik het besefte, stonden ze bij Albertine. Pas toen drong het tot mij door.”

Albertine kreeg de eerste hulp toegediend op de set, maar de hulpdiensten waren ook snel ter plaatse. De 82-jarige werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze nu nog herstelt van haar beroerte. “Ze moet wel nog veel rusten. De dokters hebben nog niet beslist wanneer ze opnieuw naar huis mag”, aldus Mathilde.

Het is nog niet duidelijk wanneer en of de dames opnieuw te zien zullen zijn in het programma. “Het belangrijkste is dat Albertine nu goed herstelt”, besluit VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER