Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/Image Source

Eén op de vijf gezinnen krijgt vanaf morgen sociale toeslag bij vernieuwde kinderbijslag

Morgen krijgen ruim 900.000 gezinnen voor de eerste keer de vernieuwde kinderbijslag of Groeipakket uitbetaald. Opvallend is dat één op de vijf gezinnen een sociale toeslag zal krijgen. Concreet zullen ruim 152.000 kinderen die in het oude systeem geen recht hadden op zo'n toeslag die nu wel krijgen. Dat blijkt uit cijfers die vandaag werden toegelicht door Leo Van Loo, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap tot Uitbetaling van Toelagen in het kader van het Gezinsbeleid (VUTG).

8 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Wees gerust ze zullen het dubbel en drie elders anders terug stelen.
  • Jurgen De doncker

    5 jaar geleden
    Dus de mensen dat de minste belastingen betalen krijgen een extra toeslag en de mensen dat hard werken om meer te verdienen NIETS. De hardwerkende mensen moeten al opdraaien voor die mensengroep als het pensioen er is. Schaf dat kindergeld af dat is beter voor het milieu en zullen mensen met een laag inkomen misschien eens beginnen nadenken voor ze aan kinderen beginnen! Btw ik heb er 2 maar heb dat kindergeld NIET nodig.
  • Manuel Cantatori

    5 jaar geleden
    Zou het beter vinden zou het geld ook effectief naar de kinderen gaan i.p.v. al die andere "belangrijkere" dingen. Werk in de sector en zie dag dagelijks dat van het kindergeld en toelages bitter weinig ook effectief gebruikt word voor de kinderen.
  • Corine van Platerink

    5 jaar geleden
    Jennifer Peeters, zoals aangegeven door dhr. Picarelle, wij betalen ook voor uw (hoogstwaarschijnlijk), milieu vervuilende hobby's. Kinderen zijn een toevoeging in het leven, en houden later de economie draaiende.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Ronduit een schandaal ,heb 2 kleinkinderen respectievelijk 1.5 jaar en 2 jaar en die vallen uit de boot ,dus deze kinderen zijn alweer voor de NVA minderwaardig en krijgen dus minder om in hun opvoeding en studie te steken.