Gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel.
Volledig scherm
Gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. © Photo News

VN-comité voor kinderrechten vraagt België om einde te maken aan opsluiting minderjarige migranten

Het VN-comité voor de Rechten van het Kind wil dat België komaf maakt met het opsluiten van minderjarige migranten in een gesloten centrum. Dat blijkt uit een rapport dat het comité verspreid heeft over de kinderrechten in België.

7 reacties

  • Joery Goubert

    5 jaar geleden
    Dat is nu het gene waar Nva voor vreesde. Het Marakech gedoe. Nu staan wij onder druk van de VN, en gaan we naar hun pijpen moeten dansen. Proficiat aan de marakech regering. Maar de Belgen hebben toch hun zitje in de VN. Ze kunnen nu altijd van ja knikken zoals het beeldje waar je vroeger een cent in stak.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    dat VN-comité zou ook een oproep kunnen doen aan de ouders om gevolg te geven aan hun uitwijzing zodat hun kinderen niet hoeven te worden opgesloten. Dat VN-comité verliest weer aan geloofwaardigheid. Ze zijn niet bezig met menselijkheid maar met hun eigen politieke overtuiging door te drukken, de open grenzen politiek.
  • Heidi Werbrouck

    5 jaar geleden
    Maar leven in illegaliteit of in een krot daar hebben ze geen probleem mee.
  • Ronny Wauters

    5 jaar geleden
    Dat de VN zich bemoeit met zijn eigen zaken! Het is trouwens een overbodige instelling die massa's van ons geld kost!!!!
  • Jos Spriet-Dewaele

    5 jaar geleden
    Wanneer word eens iets gedaan aan de maatregelen genomen in het nadeel van de Belgen. Hoeveel ouders kunnen de kosten voor het naar school gaan nog betalen door de vele belastingen die e opgelegd krijgen terwijl de aan gespoelden alles krijgen.