© DBA

Ex-werkneemster van gekraakte bank klaagt beveiliging aan: “Ook in 2012 kluizen opengebroken”

Een ex-werkneemster van de BNP Paribas Fortis-vestiging aan de Belgiëlei heeft anoniem getuigd bij VTM Nieuws over de veiligheid in het gekraakte kantoor. “In 2012 is een dief de bank gewoon binnengewandeld met een koevoet”, klinkt het.

jtp

De vrouw werkte vier jaar geleden in het filiaal aan de Belgiëlei en vertelt over een diefstal, zes jaar geleden. Toen wandelde een dief met een koevoet het kantoor gewoon binnen, in de kluizenzaal brak hij vervolgens onopgemerkt enkele kluizen open. “Er hangen geen camera’s, dus niemand weet wat daar gebeurt. Het personeel gaat nooit met klanten mee binnen in kluizenzaal”, aldus de vrouw, die vindt dat de beveiliging nog steeds niet voldoende is.

“Er zijn heel veel kluizen, wat tegenwoordig niet meer zo gangbaar is voor een kantoor. De kluizen bevinden zich niet in een grote ruimte, maar een zaal met vier gangen. Er moet op voorhand sowieso een bezoek aan te pas gekomen zijn, om te weten waar de put uit kon komen. Ze moeten volgens mij al iets geweten hebben.”

Bekijk ook:

Aan de Nerviërsstraat zijn graafwerken gestart om zo een beter zicht te krijgen op de tunnel

Zo zien de rioleringen van Aquafin eruit

Via dit pand konden de bankkrakers een tunnel graven richting de rioleringen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bankkraak Antwerpen