© WAS

Paul Vervaeck waarschuwt Limburg United voor Europese tegenstander

Hubo Limburg United speelt dinsdagavond de eerste Europese thuiswedstrijd in de clubgeschiedenis. Tegenstander is Donar Groningen, de Nederlandse kampioen en dus een niet te onderschatten tegenstander voor United. Dat zegt ook Paul Vervaeck, ex-coach van Bree en Antwerp Giants en tegenwoordig aan de slag bij Leiden.

Raf Comans

Donar Groningen verloor vorige week zijn eerste groepswedstrijd thuis met 70-69 van Gravelines. De Fransen zijn de topfavoriet in groep B, maar hadden toch meer dan hun handen vol met de Nederlanders.

“Groningen is een heel solide ploeg. Hun kapitein Jason Dourisseau is nog geblesseerd. Arvin Slagter was dat ook, maar maakte zondag tegen Leeuwarden na een lange afwezigheid zijn wederoptreden”, weet Paul Vervaeck.

“Ze hebben in mijn ogen een wat speciale point guard, de Amerikaan Lance Jeter. Dat is een zware jongen, heel sterk en intelligent. Ook de ervaren Kroaat Palasic is een gevaarlijk wapen. Daarrond hebben ze harde werkers. Structureel zit het allemaal toch goed in elkaar.” Toch ziet Vervaek ook een zwakke plek. “Ze zijn volgens mij kwetsbaar in de open court. Daar liggen misschien mogelijkheden voor Limburg United, omdat coach Brian Lynch toch houdt van up tempo-spel.”

Ambitie

De Nederlanders zijn met ambitie gestart aan hun Europese campagne. “Groningen is de te kloppen ploeg in Nederland. Het is de club met veruit het grootste budget. Ze willen ook in Europa iets laten zien en hebben in die zin gerekruteerd”, aldus Vervaeck.

Aangeboden door onze partners