Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Overheid gaat zelf medicinale cannabis kweken

BinnenlandMeerderheidspartijen CD&V, Open Vld en MR willen een agentschap oprichten dat toeziet op de teelt van cannabis voor wetenschappelijke en medicinale doeleinden. Dat agentschap kan vergunningen verstrekken aan telers en kan het monopolie behouden op in- en uitvoer.

44 reacties

  • Steve Temmerman

    5 jaar geleden
    Als ik een joint rook kan ik gestraft worden,ze gaan massaal kweken en wat verkopen...wat gaat dat niet kosten bij de apotheker, laat de mensen 2plantjes hebben,goedkoper voor hen en ze moeten niet meer het criminele milieu in.daar is het 5a6 euro de gram
  • Paul Pauwels

    5 jaar geleden
    Als gewone burger mag je ze niet kweken. De Staat wel omdat het dan weer inkomsten kan krijgen. Schande......
  • Tom De Clercq

    5 jaar geleden
    Straks zitten ze zowel "zat" als "stoned" in de zaal. (Als ze al komen)
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    @ Jos De Wever, dat kan misschien zijn, maar dan moogt ge ze als ze groot zijn niet opstoken (oproken) want dan komt die CO² terug vrij. zijt ge weer bij af.
  • Jan Tytgat

    5 jaar geleden
    Vuile hypocrieten. Ge krijgt wel problemen met de politie als ge een plantje thuis hebt staan maar zij gaan nu en-masse beginnen wiet kweken.
  1. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.