Man ziet gasprijs in één klap met 62 procent stijgen na groepsaankoop

© rr

Olivier De Meulder uit Malle deed vorig jaar mee met de groepsaankoop voor energie van de provincie Antwerpen. Hij sloot een contract af met Eni. Een jaar later slaat Eni zijn gasprijs met 62,6 procent op.

kma

Via de groepsaankoop groene energie van de provincie kon Olivier tegen een gunstig tarief zijn aardgas en elektriciteit door Eni laten leveren. Normaal worden die contracten automatisch verlengd, maar de leverancier moet wel laten weten of er een prijsstijging is.

De Meulder schrok toen hij via een mail van Eni vernam dat voor hem zijn gas 62,6 procent duurder zal worden. “Dit zijn gangsterpraktijken, want de gasprijs is niet met 62.6 procent op de internationale markt gestegen. Eni bedriegt de mensen. Het gekke is ook dat er nu een nieuwe groepsaankoop is en Eni die opnieuw gedeeltelijk heeft gewonnen. Voor elektriciteit is de stijging minder groot, maar ook fors.”

Olivier kon nog op het nippertje inschrijven voor de nieuwe groepsaankoop. “Dit verhaal toont aan dat energieleveranciers vergelijken een vaste jaarlijkse gewoonte moet worden”, reageert Inga Verhaert (SP.A), gedeputeerde voor Energie. “Gelukkig zijn die energiecontracten kosteloos opzegbaar.”

Woordvoerder Tom Vanden Borre van Eni begrijpt dat klanten vragen hebben bij deze stijgingen. “Maar op het moment dat we dit verlengingsvoorstel deden, wisten we nog niet dat we opnieuw de groepsaankoop zouden winnen en dus een groot volume konden inkopen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen