Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met deze straffe speech inspireerde Ronaldo Real Madrid tot winnen Champions League

Cristiano Ronaldo is niet alleen één van de beste voetballers die de wereld ooit gekend heeft, hij is ook een welbespraakte leider. Halfweg de gewonnen Champions League-finale tegen Atlético Madrid van in mei pakte de Portugees uit met een straffe speech aan zijn team. Dat blijkt uit beelden uit een nieuwe documentaire van Real Madrid, “In het hart van de elfde”, verwijzend naar hun elfde eindzege in de Champions League.

wic

De 1-0 tussenstand in het voordeel van Real en de wenkende elfde Champions League-eindzege zetten Ronaldo duidelijk aan tot grootse woorden in de catacomben van het San Siro. “Luister, ik wil iets zeggen”, steekt hij van wal. “We zijn maar 45 minuten verwijderd van het schrijven van geschiedenis. Vermoeidheid is soms mentaal. Wij moeten nog eens 45 minuten alles geven. Dat kunnen we, want wij zijn goed. Het zit allemaal in het hoofd. Wij zijn 45 minuten verwijderd van geschiedenis. Laten we verdedigen zoals we in de eerste helft verdedigd hebben. Komaan! Komaan!”

Verdedigen zoals ze in de eerste helft verdedigd hebben zou Real echter niet lukken, want Rode Duivel Yannick Carrasco zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker. ‘Los Blancos’ overleefden echter, ondanks een aandringend Atlético, en wonnen na verlengingen en penalty’s alsnog de Champions League.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer