Gemeenten willen boetes voor elektrische wagens die laadpaal te lang bezet houden

© fvv

Als een gewone wagen parkeert bij een laadpaal voor elektrische wagens, dan kan die een boete krijgen. Maar elektrische wagens die de plaats nodeloos bezet houden, riskeren dat niet. Dat moet veranderen, vindt de Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG).

wle

Dat meldt Radio 2 West-Vlaanderen. In de praktijk blijkt het vaak te gebeuren dat een elektrische wagen de plaats bij een laadpaal als een gewone parkeerplaats gebruikt, en zo verhindert dat andere auto’s kunnen opladen.

Nathalie Debast van de Vereniging van VVSG dringt daarom aan op een nieuw verkeersbord, waarop staat dat je de plaats enkel mag innemen als je ook daadwerkelijk aan het laden bent. ‘We willen ook dat mensen die hun elektrische auto willen opladen ook terecht kunnen op zo’n voorbehouden plaats. Daar mag geen andere auto staan die de plaats alleen gebruikt om te parkeren.’

Omweg

In sommige gemeenten, zoals Knokke-Heist, Damme en Oostende is er al een omweg gevonden om de elektrische wagens die niet laden toch te beboeten. Zo mag je in Oostende maximaal twee uur bij een laadpaal staan.