© BELGA

Marc Coucke geeft (impliciet) toe dat hij fouten maakte, maar: “Als je bij Anderlecht in je neus peutert, is dat nieuws”

Marc Coucke was gisteren te gast in het Canvas-programma De Afspraak. De voorzitter van Anderlecht kwam er als ondernemer praten over betaalbare medicijnen, maar kreeg toch ook één vraag over zijn eerste jaar als preses van paars-wit. Of hij nog geen spijt heeft?

vml

“Nee, absoluut niet”, reageerde hij verbaasd op de vraag van Phara De Aguirre. “Maar we komen wat meer hiccups (obstakels, red.) tegen dan verwacht. En op sommige gebieden schrik ik wel van alles wat rond die club hangt en hoezeer daar alles wordt uitvergroot. Als je daar in je neus peutert, is dat nationaal nieuws. Dat had ik in die mate wel niet verwacht.”

“Dat maakt het allemaal ook iets moeilijker om zaken te veranderen. Ik heb eerder al projecten, bedrijven en initiatieven genomen en ik kan zeggen dat je in dat eerste jaar vanalles tegenkomt als je zaken wil veranderen. Maar ik heb nog nooit gehad dat ze om de week eens kwamen filmen om te zeggen “kijk, nu doet hij dit of dat mis”. Terwijl in het eerste jaar dat je de meeste bedrijven of projecten probeert te veranderen, je stommiteiten doet. Maar als dat elke dag in de krant staat, maakt het wel wat moeilijker.”

“Supporters enorm positief”

“Maar ik vind het echt super. Ik vind ook dat de supporters zich enorm positief opstellen en het zal des te meer deugd doen als deze club terugkomt. Ik weet echt niet wanneer dat zal zijn, maar als we dat gaan vieren zal het écht des te meer deugd doen. En vanzelfsprekend blijf ik erin geloven.”

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL