© Vila

Zo kies je een volledige outfit in drie minuten

Een wekker die te laat is afgelopen, keuzestress of last van het fenomeen ‘ik heb niets om aan te doen’? Zo kies je een outfit in enkele minuten!

cityfashion

Preparation is key

Stijlvol de deur uit? Dat begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat alle kleding in je kast gewassen, gestreken en ready to wear is. Kun je dat ene topje dat je in je hoofd had maar niet terugvinden in je kleerkast? Sorteer je kleding om dit te vermijden. Per kleur, seizoen of type (broek, topje of jurk) sorteren, bespaart je heel wat tijd. Maak op voorhand combinaties met kledingstukken en juwelen die altijd werken. Hang je basics, zoals een gestreept truitje, jeans en perfecto samen en je hebt meteen een outfit.

Maak het jezelf makkelijk

Kies je outfit ‘s avonds. Je ochtendhumeur zal je dankbaar zijn! Last van keuzestress? Ga voor items uit één stuk zoals een jumpsuit of jurk en werk af met accessoires. Wie op zoek is naar een meer “doordachte” look, kan de regel van drie gebruiken. Dat werkt zo: je kiest een bovenstuk, onderstuk en accessoires. Eerst denk je na over je bovenstuk, daarna vul je aan met een basic broek of rok en accessoires. Werkt altijd! Het perfecte excuus voor je Pinterest-verslaving? Outfit-inspiratie! Stel virtuele moodboards samen van je favoriete looks en ga aan de slag met je eigen stukken. Zo heb je altijd een stijlvolle outfit achter de hand.

Dit is de rok waar elke vrouw mee staat

© Esqualo

Ondanks de ijzige temperaturen kan het geen kwaad om te beginnen dagdromen over rokjesweer. Geen idee welk model jouw figuur flatteert? Deze rok staat alle vrouwen goed.

Midi to the rescue

Welk type figuur je ook hebt, een midi-lengte (strak of los rond je benen) brengt meer proportie in je lichaam. Instant langere benen? Een midi-model dat losjes tot het midden van je knie valt past het best bij jou. Een midi-rok dat halverwege je kuiten eindigt (een elegante A-lijn bijvoorbeeld), is dan weer een perfect match voor vrouwen met stevige benen of heupen. Zo leg je de focus op het gedeelte nét boven je enkels, aka het smalste deel van je benen.

Zo combineer je een midi-rok

Een andere reden waarom wij head over heels zijn met de midi-rok: zijn veelzijdigheid. Een cropped sweater, klassevolle rolkraagtrui, blouse dat je in je rok stopt of stoer denim jasje…Zolang het item niet onder je heupen valt sla je nooit de bal mis. Laat zoveel mogelijk van je enkels zien qua schoenenkeuze. Een pump, instapper of veterschoen met hak versterken het verslankend effect van een midi-rok.

Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen

© TANGO Shoes

Leren schoenen blijven niet alleen stijlvol, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam wanneer je ze met de juiste technieken behandelt. Met deze tips heb je langer plezier van je leren schoenen!

Spuit je schoenen in en wissel voldoende af

Nieuwe schoenen gekocht? Spuit je leren schoenen op voorhand in met een water-en vuilafstotende schoenenspray om ze te beschermen. Leren schoenen moeten zweet kwijtraken om langer in vorm te kunnen blijven. De oplossing? Trakteer jezelf op een nieuw paar schoenen, want afwisseling is de boodschap!

Zo maak je komaf met vlekken

Vlekken op je schoenen, we weten allemaal hoe lastig dit kan zijn. Je schoenen soepel houden en vlekjes verbergen doe je met schoensmeer. Kies voor dezelfde kleur als je schoenen of speel op safe met een kleurloos middeltje. Laat het schoensmeer een dik half uur intrekken, ga met een droge doek te werk en behandel ze met een water-en vuilafstotende spray. Gebruik zeker niet te veel product, leren schoenen moeten kunnen ademen. Watervlekken los je op door je leren schoenen volledig nat te maken met een doekje om kringen te vermijden. Laat ze opdrogen in een droge ruimte en je schoenen zijn klaar voor een nieuwe draag-beurt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer