TUI fly vliegt tijdens nationale stakingsdag niet op Brussels Airport

© REUTERS

Luchtvaartmaatschappij TUI fly leidt alle geplande vluchten op 13 februari om naar luchthavens in Frankrijk en Nederland. Brussels Airport raadde gisteren alle reizigers al aan om hun vlucht om te boeken op de nationale stakingsdag komende woensdag.

Tijdens die nationale stakingsdag op 13 februari wordt grote chaos verwacht op de luchthaven in Zaventem. Brussels Airport waarschuwde donderdag al voor “mogelijk veel annulaties van vluchten, grote vertragingen, vluchten die afgeleid worden van en naar andere luchthavens en problemen met de bagage. Ook het openbaar vervoer zal die dag ernstig verstoord zijn.”

Bij luchtvaartmaatschappij TUI fly waren op 13 februari 36 vluchten gepland van en naar België. Die zullen allemaal worden afgeleid naar omliggende luchthavens in Nederland en Frankrijk. Donderdag liet Brussels Airlines al weten 150 van zijn 222 geplande vluchten te schrappen. De getroffen passagiers krijgen een alternatief aangeboden, of kunnen een terugbetaling vragen.

Brussels Airport adviseert alle reizigers sowieso om hun luchtvaartmaatschappij op tijd te contacteren, enkel met handbagage te reizen en voldoende tijd in te plannen om de luchthaven te bereiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen