© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wouter Vrancken op zijn hoede voor OHL: “Altijd gevaarlijk tegen een ploeg die zijn coach pas ontsloeg”

In zijn eerste van vier resterende competitiefinales krijgt KV Mechelen OHL over de vloer. Een linke wedstrijd, want de Leuvenaars stuurden deze week coach Nigel Pearson de laan uit. Vincent Euvrard wordt de nieuwe coach en zit dit weekend in de tribunes, maar laat de wedstrijdleiding nog over aan T1 ad-interim Joachim Mununga. “We mogen ons niet laten verrassen”, beseft Malinwa-coach Wouter Vrancken.

Diederik Geypen

“Het is altijd gevaarlijk om te spelen tegen een ploeg die pas zijn coach ontsloeg. Spelers willen zich extra bewijzen voor Frank Vercauteren, die al in de tribune zit. We moeten er zelf vanaf minuut 1 staan en mogen ons niet laten verrassen. Veel veranderingen verwacht ik niet. Toen Pearson er nog zat, werd er al veel met posities en namen geswitcht.”

T1 ad-interim Joachim Mununga neemt de taak van Pearson tijdelijk over tot Euvrard en Vercauteren na het weekend het elftal onder zijn hoede krijgen. Mununga is een ex-ploegmaat van Vrancken bij Mechelen. Heeft hij hem met zijn trainersambities verrast? “Eerlijk? (schiet in de lach) Tot vorig seizoen wist ik niet dat hij aan een trainerscarrière bezig was. Ik heb anderhalf jaar met hem samen gespeeld. We hadden altijd een goed contact. Ik vond het wel vreemd dat hij in aanloop naar de wedstrijd de druk bij ons legde. Als je naar de algemene rangschikking (OHL staat voorlopig laatst, red.) kijkt, is het niet reality-based om te zeggen dat wij de punten meer nodig hebben dan zij.”

Schorsing Kaya

Met Onur Kaya, geschorst na zijn vijfde gele kaart in de competitie, mist KV een belangrijke pion. “Een aderlating, maar we hebben een brede kern. Laten we daar maar gebruik van maken. De schorsing van Mera was ook een domper, maar die afwezigheid hebben we met Peyre goed opgevangen. Een copy-paste van Kaya gaan we niet kunnen doen. Matthys en Tainmont zijn andere types. In mijn hoofd weet ik al welk profiel ik wil gebruiken.”

Igor de Camargo is tegen OHL nog van de partij, maar staat nadien mogelijk voor meerdere weken aan de kant. Vorige speeldag plande de Mechelse topschutter zijn studs op het scheenbeen van Westerlo-speler Ambroise Gboho. Dinsdag behandelt de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) zijn dossier. Bij vier duels schorsing en een rechtstreekse promotie zou hij de bekerfinale missen.

“De beelden spaken voor zich, maar vier matchen vind ik overdreven. Tegenwoordig weet ik niet meer wat we van bepaalde beslissingen mogen verwachten. Laten we de uitkomst van de Geschillencommissie maar afwachten”, besloot Vrancken.

MEER OVER KV Mechelen