Twee dealers op heterdaad betrapt: politie neemt onder meer cannabis en vloeibare xtc in beslag

In Antwerpen en Deurne werden vrijdag twee dealers opgepakt die vanuit hun woning drugs verkochten. In Deurne ging het vooral om cannabis, in Antwerpen werd een grote hoeveelheid vloeibare xtc in beslag genomen. De vangst kwam er dankzij de wijkondersteuningsteams van de regio’s Oost en Centrum.

jtp

Het wijkondersteuningsteam Oost kreeg informatie over een man die vanuit zijn woning in Deurne cannabis verkocht. Potentiële kopers moesten enkel maar op het raam tikken om binnen gelaten te worden voor de aankoop van cannabis. De inspecteurs gingen over tot een huiszoeking, daarbij werd 61,5 gram cannabis, 37,4 gram hasj, een kleine hoeveelheid amfetamines en 1.500 euro cash in beslag genomen. Er werd ook verpakkingsmateriaal en een precisieweegschaal gevonden.

“Tijdens de huiszoeking kwamen nog verschillende mogelijke klanten op de ruit tikken”, zo laat de politie weten, “ze kregen niet de kans om nog drugs aan te kopen.” De verdachte werd gearresteerd en aangehouden.

Nog een dealer opgepakt

Een wijkagent merkte een mogelijk tweede drugsdealer op in de buurt van de Antwerpse Zoo. Toen de man drugs verkocht, ging politie over tot controle. Tijdens de huiszoeking werden 92 capsules vloeibare xtc, alsook kleine hoeveelheden speed en cocaïne aangetroffen.

De politie vond ook heel wat gestolen spullen, zoals twee luxefietsen, een golftas met sticks, snowboardbotten, dokterattributen en een aantal laptops. Een tweede man die aanwezig was in de woning bleek in het bezit van 13.000 euro cash geld.

De dealer werd gearresteerd voor handel in verdovende middelen, diefstal en heling, de andere man werd gearresteerd voor witwas. De verdachten werden voorgeleid en zijn aangehouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER