Brussels Airlines schrapt al haar vluchten op nationale stakingsdag 13 februari: 16.000 passagiers getroffen

© BELGA

Alle 222 vluchten van Brussels Airlines die op 13 februari, de nationale stakingsdag, stond gepland worden geannuleerd. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vrijdag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat twee op de drie vluchten zouden worden geschrapt. Maar liefst 16.000 reiziger worden getroffen. TUI fly leidt haar vluchten op Brussels Airport om naar Nederland en Frankrijk.

rrln

Brussels Airlines maakte donderdag bekend dat 150 van de 222 vluchten zou annuleren op de nationale stakingsdag. Een dag later schrapt de luchtvaartmaatschappij het hele programma van 13 februari. Brussels Airlines gaat ervan uit dat de operaties op de luchthaven van Zaventem “ernstig getroffen” zullen zijn door de stakingsacties. “Daarom werd er besloten om de overige 72 vluchten die eerder gepland waren voor die dag te annuleren.”

De luchtvaartmaatschappij biedt haar passagiers alternatieve reisoplossingen of de terugbetaling van hun ticket aan. “Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken.”

TUI fly vliegt niet op Brussels Airport

Daarnaast maakte TUI fly vrijdag bekend dat het alle geplande vluchten op 13 februari omleidt naar luchthavens in Frankrijk en Nederland door de stakingsacties. Het gaat in totaal om 36 vluchten.

Brussels Airport adviseert alle reizigers sowieso om hun luchtvaartmaatschappij op tijd te contacteren, enkel met handbagage te reizen en voldoende tijd in te plannen om de luchthaven te bereiken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen