Direct naar artikelinhoud
Nationale staking

Brussels Airlines schrapt al zijn vluchten op nationale stakingsdag, ruim 16.000 passagiers getroffen

Brussels Airlines schrapt al zijn vluchten op nationale stakingsdag, ruim 16.000 passagiers getroffen
Beeld belgaimage

Er zal op de nationale stakingsdag van 13 februari geen enkel vliegtuig van Brussels Airlines opstijgen of landen op de luchthaven van Zaventem. Alle 222 geplande vluchten worden geschrapt. Meer dan 16.000 reizigers moeten hun plannen herzien.

De voorbije dagen had Brussels Airlines het aantal geschrapte vluchten al een paar keer verhoogd. Maar de impact van de staking zal dus nog groter zijn dan verwacht. “Op basis van momenteel beschikbare informatie over de vermoedelijke omvang van de nationale staking op 13 februari, gaat Brussels Airlines ervan uit dat de operaties vanop Brussels Airport ernstig getroffen zullen zijn door de industriële acties van verschillende stakeholders”, klinkt het in een persbericht. “Daarom wordt het volledige programma van 13 februari, met 222 vluchten, geannuleerd.”

De toestand kan nog verergeren, want volgens de vakbonden is de kans groot dat er op de stakingsdag geen enkele commerciële vlucht zal kunnen vliegen in het Belgische luchtruim. Dit omdat ook de luchtverkeersleiders van Skeyes de oproep hebben gekregen om niet te werken.

Een overzicht van de geannuleerde vluchten is te vinden op de website: www.brusselsairlines.com.