© BFM

Bomen langs baan spelen cruciale rol bij dodelijk ongeval

In Biezenhoed in Meerhout gebeurde dinsdagochtend een dodelijk ongeval. Een personenwagen botste frontaal op een vrachtwagen. De 46-jarige Kurt Goossens uit Meerhout was op slag dood.

rvda

De auto week om een onbekende reden van zijn rijvak af. De vrachtwagenchauffeur kon door de bomen langs de baan het voertuig niet meer ontwijken. Na de botsing met de Nederlandse vrachtwagen werd de personenwagen tegen een boom geslingerd. Tussen de berm en de spoorweg is hij tot stilstand gekomen.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, was Kurt Goossens al overleden. De brandweer had een half uur nodig om het geknelde lichaam uit het wrak te halen.

“Amper 60 kilometer per uur”

Het parket heeft geen deskundige laten komen omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk zijn. Volgens getuigenverklaringen is het voertuig vlak voor het ongeval meerdere keren van zijn rijvak afgeweken.

“Ik reed amper 60 km per uur”, zegt vrachtwagenchauffeur Jan Berkhouwer. “Op enkele meters afstand kwam het voertuig plots op mijn rijvak. Omdat er bomen langs de weg staan, kon ik niet meer uitwijken. Ik was zo geschrokken dat ik in mijn cabine ben blijven zitten tot de hulpdiensten kwamen. Dit heb ik in de 38 jaar dat ik met een vrachtwagen rijd nog niet meegemaakt.”

De afscheidsplechtigheid en bijzetting van de asurne vinden plaats in familiekring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER