Vrouw (29) schudt baby van beste vriendin dood

© Belgaimage

De politie heeft een 29-jarige vrouw uit Maasmechelen aangehouden als gevolg van de dood van een drie maanden oude baby. Het kindje wilde niet stoppen met huilen waarna de vrouw het door elkaar schudde. Tien dagen later overleed de baby.

rrln

De feiten dateren van 8 november vorig jaar. De vrouw, een Nederlandse van Braziliaanse origine, ving die dag de baby van haar beste vriendin op. Tien dagen later overleed het kindje. Volgens de vrouw was het kind onwel geworden en van de trap gevallen.

Onderzoek van de politie wees echter uit dat de baby stierf aan het zogeheten shaken baby syndroom en dus was doodgeschud. De 29-jarige vrouw werd vorige week verhoord en donderdag aangehouden, bevestigt het parket van Limburg. Ze heeft toegegeven het kindje door elkaar te hebben geschud om het stil te krijgen. Vervolgens zocht ze hulp.

De vrouw is in voorlopige hechtenis geplaatst op verdenking van het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg maar zonder het oogmerk om te doden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen