De Europese wijk in Brussel.
Volledig scherm
De Europese wijk in Brussel. © Tim Dirven

"Honderden Chinese en Russische spionnen in Brussel"

De interesse van geheime diensten in Brussel, waar de EU en de NAVO gevestigd zijn, is immens. In tijden van cyberaanvallen zetten geheime diensten ook nog steeds in op agenten van vlees en bloed. Europese diplomaten zijn door de interne veiligheidsdienst gewaarschuwd voor spionage door Russische en Chinese inlichtingendiensten, zo schrijft de Duitse krant Die Welt vandaag op gezag van Europese diplomaten. Volgens de veiligheidsdienst zouden zich "zowat 250 Chinese en 200 Russische spionnen" in Brussel bevinden.

27 reacties

  • Michel Jacobs

    5 jaar geleden
    En Amerikaanse, én Israëlische, én Saoudische, én....so what? Wat hadden ze dan gedacht?
  • Roland Q

    5 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen van de Amerikaanse en Engelse spionnen die bekend staan voor hun bedrijfsspionage en sabotage. Denk maar aan Enron, L&H of de heilige Obama die moest toegeven dat zijn diensten elk EU staatshoofd afluisterden. Maar onder bondgenoten is dat niet zo een probleem natuurlijk voor onze media
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    De eerste tekenen van economische sabotage zijn er al ! Een autostrade wordt een boulevard, zodat iedereen in de file gaat staan, zodat het JIT (Just in Time) principe volledig in het honderd loopt. Verantwoordelijke staatsvijand direct oppakken en een deradicaliserings- en mentaliteitscursus (mag naar westers model, anders zou men denken dat dit ook gekopieerd is ) laten volgen. Uiteraard ook politiek uitrangeren !
  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    Als ze uit China , Rusland , Iran of zo Komen zijn het Spionnen , als ze Uit de VS , Saudi Arabië , Indië ezv .. Komen zijn het Lobbyisten ? Ze hebben allemaal hetzelfde Doel ! Hun eigen belangen verdedigen en verbeteren ! Het feit dat ze Hier met zovelen zijn is een Goed teken ! Dat betekenden dat ze Nog steeds Afhankelijk zijn van dit Europa Debacle !
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Energie is macht, daar gaat het over. China & Rusland willen de energiemarkt wereldwijd in handen krijgen, dat is niets nieuws. Beiden continenten bouwen massaal nieuwe kerncentrales voor hun eigen voorzieningen. Rusland verkoopt liever hun gas duur aan de EU landen. Verdiend goed + de EU wordt afhankelijk van hen. Je zou je kunnen afvragen of zij niet achter de klimaatmarsen zitten.