De studentendoop ging door in een blokhut.
Volledig scherm
De studentendoop ging door in een blokhut. © RV

Schorsing dreigt voor student die doop van Reuzegom overleefde

De 18 studenten die aanwezig waren bij de fatale doop door de club Reuzegom, riskeren een schorsing van de ­KULeuven. Ook ­Victor (19), de schacht die zijn vriend Sanda Dia (20) naast zich zag sterven en zelf in het ziekenhuis belandde. Dat schrijven de Mediahuiskranten vandaag.

20 reacties

  • Marc Bousard

    5 jaar geleden
    Ik denk dat alleen de doopmeesters gestraft hoeven te worden. Wat kunnen die schachten daar nu aan doen. Zij zijn enkel het lijdend voorwerp bij deze doop; letterlijk dan. Dit doet me denken aan de tucht in de scholen vroeger. Kon men de dader niet vinden, werd de hele klas gestraft.
  • Jef Van De Plas

    5 jaar geleden
    Zouden de hooggeleerden er niet wijs aan doen eerst het gerechterlijk onderzoek af te wachten, alvorens intern te oordelen. Krijgen ze dan nog een eerlijk proces, of gaan we dat eerst in de media voeren ?
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Ik denk dat een schorsing aan de universiteit een relatief lichte straf is voor allen die daarin betrokken waren. (Met uitzondering van deze die het niet overleefd hebben.)
  • Gerd Peeters

    5 jaar geleden
    Dat ze die studentendopen eens afschaffen en verbieden, er gebeuren altijd maleuren mee.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Ik zou het een zeer correcte beslissing vinden van de universiteit. Alle betrokkenen verdienen straf. Hoewel hij in het ziekenhuis belandde heeft hij evenzeer meegewerkt aan het evenement. Een betrokkene van een ongeval die in het ziekenhuis belandt kan ook aangeduid worden als verantwoordelijke of medeverantwoordelijke voor het ongeval.