Wilde politieachtervolging eindigt op Zurenborg: bestuurder (28) gearresteerd

Op het kruispunt van de Guldenvliesstraat en de Waterloostraat op Zurenborg is zaterdag een wilde achtervolging geëindigd die was begonnen op de A12 in Berendrecht. De bestuurder, een 28-jarige Fransman, werd opgepakt.

dvd

De 28-jarige bestuurder van Franse origine van een Peugeot met Franse nummerplaat vluchtte rond 15.30 uur weg van een controle op de A12 in Berendrecht. Met snelheden tot boven 200 kilometer per uur over de Antwerpse Ring scheurde de man over rijbaan, politievoertuigen in zijn zog. Aan de afrit Zuid ging hij eraf, om via het justitiepaleis de Amerikalei op de rijden en vervolgens de Mechelsesteenweg te nemen.

De Antwerpse politie zette met veel manschappen de achtervolging in op de autobestuurder, die inmiddels met snelheden tot boven de 100 kilometer per uur in de stad reed. In de wijk Zurenborg, op het kruispunt van de Waterloostraat met de Guldenvliesstraat, kwam het voertuig tot stilstand tegen een container. “De bestuurder kon worden overmeesterd en werd gearresteerd”, bevestigt de Antwerpse politie. Er werd ook een politiehelikopter ingezet.

Waarom hij was gevlucht, is nog steeds onduidelijk.

© pdr

© pdr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER