© Evy Weijs

© Evy Weijs

© Evy Weijs

© Evy Weijs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

UCLL vroemt mee op het circuit van Zolder

Studenten lichamelijke opvoeding van de lerarenopleiding UC Leuven-Limburg staan opnieuw in voor de randanimatie tijdens de 26ste editie van de Vroemdag op het circuit van Zolder.

Evy Weijs

Op 18 oktober kunnen leerlingen van het buitengewoon onderwijs meerijden met racewagens op het circuit. De studenten van de lerarenopleiding begeleiden en motiveren de leerlingen tijdens de aangepaste bewegingsmomenten naast de racebaan. De leerlingen fietsen op een éénwieler, BMX of op een mega bike. Ze springen op een bungee trampoline en nemen deel aan allerlei sportactiviteiten zoals streetsoccer, speedballl, stormbaan, frisbee, baseball, Spider Tower, touwenparcours en go-karts.

De studenten vinden dit zelf ook een bijzondere dag. “De leerlingen hebben vanaf het begin tot het einde een glimlach op hun gezicht. Ze kunnen de uitleg van de oefeningen goed volgen en zijn heel dankbaar”, zegt Kenneth Claesen. Axel Mottart vindt het fantastisch dat er zoveel mensen hun steentje bijdragen aan dit bijzonder evenement. Lise Brulmans voegt hier nog aan toe: “Ik vind het mooi om te zien dat deze doelgroep zo enthousiast en leergierig is. Je kan hen blij maken met kleine dingen. Op zo’n sportdag zie je eigenlijk weinig verschil tussen leerlingen van het buitengewoon en gewoon onderwijs omdat de leerlingen met aangepaste oefeningen heel wat sporten kunnen beoefenen en zichzelf kunnen zijn.”

De hogeschool UC Leuven-Limburg vindt het belangrijk om toekomstige leraren in contact te brengen met kinderen die een beperking hebben. “Naast de reguliere lessen, laten we studenten ook ruimschoots kennismaken met de praktijk. Zo bereiden we hun voor op de klasdifferentiatie die ze later ook moeten toepassen als leraar”, aldus An Van de Putte en Katy Dieryck, docenten LO aan UCLL.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer