Eindelijk weer water in de vijver, met dank aan de overvloedige regen van afgelopen weken (archiefbeeld ter illustratie).
Volledig scherm
Eindelijk weer water in de vijver, met dank aan de overvloedige regen van afgelopen weken (archiefbeeld ter illustratie). © WN

Zelfs na bakken regen is grondwaterpeil op sommige plaatsen in Limburg en Vlaams-Brabant historisch laag

Door de vele regen is de hoogte van het grondwater in Vlaanderen de afgelopen weken al heel wat gestegen: goed nieuws na de aanhoudende droogte de afgelopen zomer. Meer zelfs, in Limburg en Vlaams-Brabant mag het nog wat harder regenen. Dat blijkt uit gegevens van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

33 reacties

  • jean petermans

    5 jaar geleden
    Toch niet in het Limburgs Maasland, want op heel veel plaatsen zit het grondwater al op een diepte van 2 tot 3 meter.
  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Voor wanneer aparte rioleringen voor regenwater en afvalwater? Dan kan het regenwater opgeslagen worden of terug in de natuur geloosd. Blijkbaar is het watertekort zoals we de vorige zomer hebben meegemaakt nog niet erg genoeg.
  • Els Pauwels

    5 jaar geleden
    achter mij ligt een weide, en voor mij ligt een groot plein, beide zijn eigenlijk gewoon moerassen. mijn gat geen grondwater
  • Gilbert Haelewyn

    5 jaar geleden
    Er wordt overal geasfalteerd en gebetonneerd. Hoe kan het water in de grond sijpelen??? De kiezelstenen op de opritten moeten weg en men legt kinderkopjes. Het water loopt in de riool, via de rivier naar de zee, maar niet in de grond.
  • Candy Beko

    5 jaar geleden
    Het is de schuld van een ander. Dat er geen water uit de kraan komt wie ligt daar nu wakker van. Het is allemaal ingebeeld. Wie bezig is met de natuur is gestoord. Er is geen vervuiling. Ik geloof in de paashaas. En in de kracht van verandering. Ontkennen en weglachen zoals met onze pensioenen.