Brits premier Theresa May heeft meer tijd gevraagd voor heronderhandeling over de brexit met de EU.
Volledig scherm
Brits premier Theresa May heeft meer tijd gevraagd voor heronderhandeling over de brexit met de EU. © EPA

Britse premier Theresa May wil opnieuw meer tijd voor brexitdeal

Brits premier Theresa May heeft het parlement in Londen opnieuw om meer tijd voor de heronderhandelingen over de brexit met de EU gevraagd. Dat melden de BBC en de Telegraph vandaag onder aanhaling van regeringsbronnen. May wil uiterlijk woensdag een verklaring afleggen in het parlement over de stand van zaken in de onderhandelingen. Donderdag zal er over de verdere procedure gestemd worden.

20 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ze heeft gelijk om uitstel te vragen. Voor mij staat ze ver boven alle politici in Europa. Iemand anders had er al lang de brui aangegeven en ontslag genomen met alle chaos van dien. Iedereen al vergeten dat zij niet per se pro Brexit was, maar de uitslag van het referendum was bindend. Dat voert ze uit. Niet meer en niet minder.
  • censor

    5 jaar geleden
    Misschien een berichtgeving als er werkelijk iets ondertekend wordt, nu alle dagen : May naar EU om te bespreken, May stelt uit, May weer naar EU....is dat nog nieuws, zelfde met Trump la Trump si, Trump la, en dit allemaal via Soenen, de zelfverklaarde expert VS....kost de VRT bommen geld..en dat ventje klust nog bij met onnozele reportages, die geen mens nog interesseert, zuiver uit narcisme...o wat ben ik goed....
  • Ludo Vermeiren

    5 jaar geleden
    Het blijft een belachelijke zaak die Brexit. Zoveel verloren energie en tijd en er is geen enkele bijdrage aan echte problemen. Waarom in godsnaam?
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Peter Hegge je weet echt niet over wat je praat. als je vandaag naar Engeland gaat met trein en boot is er al een douane controle ook al is het in de EU. het is de kwestie Noord Ierland de Britten willen daar geen harde grens. En Europa wel om hun mensen te beschermen tegen oneerlijke concurrentie. En de mensen die zo tegen Europa zijn weten nog niet half hoe goed ze het hebben of dachten die dat België in zen eentje kan opboksen tegen grotere landen. dom dommer domst.
  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    2 jaar niets gedaan dan vergaderen en nu is er niets klaar