Als Brussels Airport op woensdag sluit, zal dat grote economische gevolgen hebben.
Volledig scherm
Als Brussels Airport op woensdag sluit, zal dat grote economische gevolgen hebben. © Photo News

Nationale staking op luchthaven zal ruim 10 miljoen euro economische schade veroorzaken

Als Brussels Airport tijdens de nationale staking op woensdag 13 februari moet sluiten, dan veroorzaakt dat "tussen de 10 en de 13 miljoen euro" economische schade. Dat heeft de voorzitter van de luchthaven van Zaventem, Marc Descheemaecker (met een N-VA-signatuur), vandaag gezegd in "De Zevende Dag".

12 reacties

  • edgard gielis

    5 jaar geleden
    de gepensioneerden lijden ook veel schade door deze regering en indexsprong en btw verhoging
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Was een ticket naar het buitenland aan het boeken met SAS Airlines vanuit Brussel en zie in de prijssimulatie dat ca. de taksen zowat de helft uitmaken van de prijs van het ticket. Vlieg nu, veeeeel goedkper, vanuit andere luchthaven (en andere maatschappij) op zelfde eindbestemming. Waarom zou ik de exorbitante lonen en vergoedingen van Descheemaecker en Vandenbossche meehelpen te financieren..?.
  • Dirk Tuymans

    5 jaar geleden
    Anuna zal content zijn...maar dat de allemaal staken is meer dan terecht...! Onze regering blijft zelf hun zakken vullen terwijl de werkende mens steeds meer het gelach kan betalen. Zware beroepen, waar blijven ze..! Landingsbanen worden zo goed als afgeschaft, enz enz..
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Dat ze dan al dat geld dat ze zo gezegd verliezen, VOKA, gebruiken om ervoor te zorgen dat mensen in 2019 niet moeten staken voor gewoon wat te kunnen leven.
  • marc van calster

    5 jaar geleden
    eigen schuld dikke bult. je moet je mensen maar respecteren en voldoende verlonen maar liever een staking, want dit is voordeliger. En door stakingen weet je dat je op de limiet zit van verloning.