Pieter De Crem
Volledig scherm
Pieter De Crem © BELGA

De Crem gelooft niet in volledige kernuitstap tegen 2025 en gaat zo in tegen het CD&V-standpunt

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) gelooft niet dat de volledige kernuitstap tegen 2025 mogelijk is. Dat herhaalde hij zondag in De Zevende Dag. CD&V, de partij van De Crem, is nochtans voorstander van de kernuitstap in 2025. De vraag naar elektriciteit zal immers blijven stijgen, zegt hij.

39 reacties

  • Ludo Verbueken

    5 jaar geleden
    Daar moet ik hem volledig in gelijk geven
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Als alle politici nu eens echt aandacht hadden voor wat de burger wil, goedkope electriciteit, i.p.v. wat de lobby wil, winst maken, dan zou onze factuur bijlange niet zo hoog zijn.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Je moet eerlijk blijven zonder zullen de doelstellingen zoals ze nu op tafel liggen onhaalbaar zijn dus zal men de bestaande centrales nog iets langer moeten instant houden dit is de realiteit vandaag er is te weinig in groene energie gestoken om vandaag te kunnen overschakelen maar het moet in de toekomst anders ook gascentrales zijn vandaag de oplossing niet meer dus kan men dat geld beter in groene energie steken dan weg te gooien in vervuilende co uitstotende gas centrales
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Iedereen weet dat we met ons hernieuwbaar energie nergens geraken, we hebben het nu al zo moeilijk om er te geraken met kernenergie. En de elektriciteits verbruik gaat verderiedubbelen vanaf 2025, want dan worden er geen benzine of diesels meer verkocht. Enkel elektriciteit. We hadden 15 jaar geleden moeten beginnen bouwen van een kerncentrale zo dat we er over 5 jaar één hadden die wel nog werkte.
  • wilfrid haesen

    5 jaar geleden
    Geen tijd meer om twijfel te zaaien.handelen,beslissen!! Zeker hier in Belgie waar men nog geen windmolen recht krijgt binnen de 5 jaar,of een stuk weg( Noord-Zuid)in 50 !!!!! Jaar