.
Volledig scherm
. © Photo news

Minister van de Noordzee De Backer: "Afval in zee terugdringen door engagement van pleziervaarders”

binnenland“Het engagement van de pleziervaarders is een belangrijke stap om het zwerfvuil op stranden en plastic in onze Noordzee terug te dringen." Dat heeft minister van de Noordzee Philippe De Backer (Open Vld) vandaag gezegd op een conferentie over marien zwerfvuil tijdens de Belgian Boat Show in Gent.

19 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Ho ho ho, mr. de minister ! Om het afval in zee terug te dringen moeten de politici zich engageren. Het zijn de producenten die deze rommel maken. Er moet een verbod komen op wegwerpverpakkingen ! En daarna... kan je pas echt gaan opruimen, anders blijft het dweilen met de kraan open.
  • JAN krommentak

    5 jaar geleden
    Denkt men nu echt dat die paar plezier bootjes die troep veroorzaken ? wie controleert die vrachtschepen , controleert iemand iets wat daar allemaal aan boord gaat en wat er terug afgaat bij aankomst !
  • censor

    5 jaar geleden
    Tiental jaar geleden deed ik al een oproep aan stad Brugge over de vuile toestand stranden, plastiek, touw, co capsules (van de surfers)stenen van bouwafval, frigo's enz....te weinig vuilnisbakken (dat was niet nodig volgens bevoegde schepen) enz....weken heeft het geduurd voor er eindelijk actie werd gevoerd...en de helft bleef er dan nog liggen, hoogdringendheid....mijn hoela.
  • Marc Geerts

    5 jaar geleden
    Amai seg wat een overeenkomst, den bleiter doet nu precies dat hij het warm water heeft uitgevonden. Ik wil nu drie blauwe vlaggen op mijne fiets, ik drink niet, ik rook niet, ik gooi niets op straat en ik rijd niet meer met de auto maar wel met de fiets....hmmm dat zijn 4 vlaggen dan Bakkerke.
  • Michael Aerts

    5 jaar geleden
    @ gilberte vergaelen. Weet je wat? Doe je schort aan en toon ze het goede voorbeeld.