ANP
Volledig scherm
© ANP

Groepswerken steeds vaker kwelling voor leerlingen én ouders

Groepswerken op school zijn steeds vaker een kwelling voor leerlingen én ouders. De VCOV, de koepel van ouderverenigingen in het katholiek onderwijs, roept ouders en scholen op om duidelijk te communiceren over de groepswerken. Dat schrijft De Morgen maandag. "Scholen zijn zich niet altijd bewust dat de veelheid aan groepstaken grote gevolgen heeft voor de leerlingen en hun ouders."

20 reacties

  • Marco Debart

    5 jaar geleden
    Groepswerk moet tijdens de lesuren en onder strenge en motiverende controle van de leerkracht.Nu dient het alleen maar om de luiheid van sommige te verdoezelen of de inzet van anderen tegen te werken
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Mijn kinderen zijn al lang de deur uit en ik ben daar blij om. Als fulltime meewerkende vrouw zou ik daar zeker geen tijd voor hebben gevonden na het kuisen, wassen enz. 's avonds, kon ik, in het weekend, zorgen voor de huiselijke gezelligheid met de kinderen en hun schoolagenda's bekijken enz.. Ja andere tijden.....
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Te grote groepen leidt gewoon tot een (intellectuele) afvlakking naar beneden..., geldt ook voor de pedagogische goeroes die Vlaanderen ondertussen dom aan het maken zijn..
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    Als het niet"ludiek"of "plezant"is krijgt men stress,zowel de ouder als het kind.
  • Erwin Lauwens

    5 jaar geleden
    In mijn tijd kregen we ook al groepswerken. We reden, regen, wind of zon, met de fiets naar elkaar toe. Nu gaan ze op donderdag betogen voor het milieu en op zaterdag naar de medestudent 5 km verderop met mama in de SUV.