© BELGAIMAGE

Wiggins en Cavendish beducht voor Belgisch duo in Zesdaagse van Londen

Met de Zesdaagse in Londen trapt Mark Cavendish met Bradley Wiggins dinsdagavond hun Zesdaagseseizoen op gang. Het duo, wereldkampioen in de ploegkoers van dit jaar, start met ambitie in Londen, maar dan zullen ze wel moeten afrekenen met de winnaars van vorig jaar, onze landgenoten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw.

Het Britse duo wil geen afgang voor eigen publiek, gaat voor de eindwinst en bovendien willen ze er ook het nodige vertrouwen opdoen voor de Zesdaagse van Gent die in november wordt verreden. “Het Belgische duo is favoriet”, laat Wiggins optekenen in een persbericht van de organisatie. “Ze vormen een perfect duo dat kracht en jeugd bundelt en aangezien ze vorig jaar de eindzege pakten, kunnen ze terugvallen op die ervaring om nu een tweede keer te scoren.”

“We gaan proberen om deze Zesdaagse op onze naam te schrijven”, aldus Cavendish die op het WK in Qatar naar zilver sprintte en daarna ook nog de Ronde van Abu Dhabi reed, waar hij twee mocht juichen en die zondag pas eindigde. “Ik heb er vertrouwen in dat Bradley en ik kunnen groeien in deze koers. We hebben zes dagen om ons te tonen.”

Andere favorieten om naar uit te kijken zijn dus onze landgenoten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw, de Australiërs Cameron Meyer en Callum Scotson en het Franse duo Morgan Kneisky en Benjamin Thomas.

- duo’s -

1. Mark Cavendish & Bradley Wiggins (GBr)

2. Kenny De Ketele & Moreno De Pauw (Bel)

3. Yoeri Havik & Wim Stroetinga (Ned)

4. Leif Lampater & Marcel Kalz (Dui)

5. Albert Torres & Sebastian Mora Vedri (Spa)

6. Morgan Kneisky & Benjamin Thomas (Fra)

7. Marc Hester & Jesper Morkov (Den)

8. Andreas Muller & Andreas Graf (Oos)

9. Ollie Wood & Jon Dibben (GBr)

10. Cameron Meyer & Callum Scotson (Aus)

11. Alex Buttazzoni & Fracesco Lamon (Ita)

12. Casper Pederson & Alex Rasmussen (Den)

13. Jens Mouris & Pim Ligthart (Ned)

14. Christian Grasmann & Max Beyer (Dui)

15. Tristan Marguet & Claudio Imhoff (Zwi)

16. Andy Tennant & Chris Latham (GBr)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer