Verleid je geliefde met een stukje 'liefdesvis' deze Valentijn
Aangeboden door LidlZin in een stukje vis op het Valentijnsdiner? Dan is skrei de perfecte keuze. Het is een extra lekkere kabeljauw die enkel de eerste maanden van het jaar beschikbaar is en bekend staat als de ‘liefdesvis’, want de mannetjes en vrouwtjes zwemmen gezellig buik tegen buik. Heerlijk!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 skreifilets
300 g prei, in ringen
2 wortelen, in julienne
1 pastinaak, in reepjes
250 ml kookroom 15%
500 g tortelloni ricotta/spinazie
120 g grijze garnalen
enkele takjes dille (of peterselie)
1 ei, losgeklopt
100 g bloem
100 g paneermeel
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Zo maak je het:
1. Kook de tortelloni gaar zoals vermeld op de verpakking. Stoof de pastinaakreepjes 5 minuten in olijfolie. Voeg de wortelen en de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Giet er de room bij en laat nog 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2. Kruid de visfilets met peper en zout, wentel ze door de bloem en vervolgens door het ei en het paneermeel. Bak ze goudbruin in hete olijfolie.
3. Giet de pasta af en meng onder de romige groenten. Verdeel over de borden en leg er telkens een visfilet op. Werk af met de garnalen en de dille.
Fan van vis? Probeer dan onze zalmrolletjes!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Groen, rood, blauw of geel: richt je dak klimaatvriendelijk in met deze slimme tips
-
Independer
Autoschade door een onbekende? Dit dien je te ondernemen
Het gebeurt meer dan je denkt: je komt bij je geparkeerde voertuig en ziet dat er een ferme deuk of kras in zit. Maar van de automobilist, e-stepper of fietser die tegen je wagen reed, is geen enkel spoor. Dekt je verzekering die schade? En wat moet je allemaal doen om ‘klacht tegen onbekenden’ in te dienen? Independer.be legt het uit. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
-
Spaargids.be
Wat mag jij wel/niet doen met het geld op de rekening van je kind?
-
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
Lidl
Mosselen met frietjes? Ga deze zomer eens voor een pikantere versie
Ja, mosselen mag je tijdens de week, maar ook in het weekend eten! En voor wie zich liever niet waagt aan flauwe mopjes, kan zich vanavond uitleven in de keuken. In een kruidige maaltijdsoep geef je mosselen een spicy toets. Het anijsaroma van venkel en de krokante baguette zorgen voor een instant vakantiegevoel. -
Lidl
Zomerse lunch à la Scandi: krokante desemtoast met zalm en komkommersalsa
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
-
Lidl
Zin in een ijsje of eerder taart? Deze zoete zonde combineert ze allebei
Op zoek naar inspiratie voor een homemade dessertje om te serveren voor je bbq-gasten? Deze schattige ijstaartjes zijn gegarandeerd een hit: krokante zandkoekjes, romig vanille-ijs met verse mango en een fris limoenlaagje met pistache on top. -
Lidl
Deze aubergine-kippenballetjes zijn de ideale snack voor tussendoor
Op zoek naar een snackje dat toch nog voedzaam is, voor op de borrelplank of voor de kleinsten? Dan zijn deze aubergine-kippenballetjes met zoete ketchupsaus ideaal. Goed vullend, rijk van smaak en toch voedzaam. Niet bijster moeilijk om te maken, en van zodra je ze op tafel zet, verdwijnen ze op cocktailprikkers als sneeuw voor de zon. Aperitiefje, iemand? -
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer