© rr

Aan botkanker overleden Rupert Suply krijgt postume party: “Een eerbetoon aan het leven”

Rupert Suply, die in 2016 aan kanker overleed, krijgt op zaterdag 16 februari postuum een eigen party in Cargo Red&Blue, iets wat de man zou hebben geapprecieerd. Hij was niet alleen een aankomend voetbaltalent, maar ook een begenadigd dj.

mibl

Rupert Suply, afkomstig uit Wommelgem en opgegroeid in Berchem, was een getalenteerde voetballer. In 2007 werd hij naar FNC Sint-Niklaas gehaald, dat toen nog in derde klasse speelde, maar de linksachter kampte al na enkele wedstrijden met een blessure. Die bleek hardnekkig en na langdurig onderzoek kwam er erg slecht nieuws: hij had botkanker en moest de sportieve handdoek in de ring gooien. Die periode uit zijn leven kwam trouwens opnieuw, als eerbetoon, aan bod in de VTM-reeks Spitsbroers, waar een gelijknamig jongetje met kanker meetraint met KRC Genk.

650 keer chemo

Maar Rupert liet zich na het abrupte einde van zijn voetbalcarrière niet kennen en stortte zich op zijn tweede grote liefde: muziek. Hij werd algauw een populaire dj die zelfs op Tomorrowland voor heel wat feestgedruis zorgde. Helaas ging het bergaf met zijn gezondheid en na eindeloze behandelingen, waaronder een stamceltransplantatie en meer dan 650 sessies chemotherapie, overleed de 30-jarige op 16 juni 2016 aan botkanker. Hij liet zijn echtgenote Bonny Van den Bergh – met wie hij enkele dagen voor zijn dood was getrouwd – en zoontje Lewis achter.

Maar Rupert Suply blijft voor begeestering zorgen, met name dankzij het door hem opgerichte HOPE Benefiet, een vzw die naast kankeronderzoek in het UZA ook verschillende andere goede doelen ondersteunt en acties organiseert zoals interactieve spelen in de kinderafdeling van ziekenhuizen. Voor de nabije toekomst zit er zelfs een animatiefilm in de pijplijn.

100.000 euro

Zoals Rupert Suply het destijds zelf stelde: “We willen iedereen met een ziekte of eender welke tegenslag in het leven weer hoop geven.” Tot nu zamelde de vzw al meer dan 100.000 euro in.

En zaterdag komt er dus een benefietfeestje. Wesley Van der Beken van HOPE: “Rupert was de bezieler van onze vzw en wilde zelf een party organiseren. Helaas is dat er nooit van gekomen, maar nu zetten we de droom verder. Zo kunnen we onze kas spijzen en ons project onder de aandacht brengen.”

De party Luvlife is een eerbetoon aan het leven en vindt op zaterdag 16 februari plaats in Cargo Red&Blue, Lange Schipperskapelstraat 11 in Antwerpen. Bekende dj’s zoals Noski, Delafino & Luna Fino, Phill Da Cunha, Dj Licious, Tach, Roma, KHLR en Baboons nemen, inclusief een percussionist en een violist, plaats achter de draaitafels. Kaartjes kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

www.hopebenefiet.be

© rr