Wiki
Volledig scherm
© Wiki

VN raden België aan zich te verontschuldigen voor koloniale geschiedenis

Een expertengroep van de Verenigde Naties roept de overheid op om in naam van ons land verontschuldigingen aan te bieden voor ons koloniaal verleden en de misdaden die tijdens dat “donkere hoofdstuk” uit de Belgische geschiedenis, plaatsvonden. 

98 reacties

  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Hoe kunnen mensen van nu, veratwoordelijk gesteld worden voor daden die reeds lang tot de geschiedenis behoren?
  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    De VN zou zich beter bezig houden met het beleid en misbruiken in ons voormalige kolonie. Die zijn van de regen in de drop terecht gekomen. Er leeft daar meer discriminatie en racisme onder de bevolkingsstammen onderling. In plaats achterom te kijken naar de oude geschiedenis zouden de Verenigde Naties NU moeten ingrijpen in Congo zelf of Zaire voor de intelligente zwartjes of negertjes of gebruinde medemens, ik weet het niet meer.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Werkt de zelfkastijding en opzadelen met schuldgevoelens niet meer, vn? Dan maar op een andere manier proberen zal niet lukken, wíj hebben NIKS te maken met koloniseren als volk, dan moet je bij de elite zijn!Ga maar op het paleis en ceo's klagen die zich verrijkt hebben destijds!
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik ken multi-nationals die NU regio's leegstelen en de mensen daar hun inkomsten kapot maken (vissers bv) en de mensen hongerlonen betalen. Het is een lange lijst. Dat de VN zich daar mee bezig houdt. En de Industriële Revolutie met kinderarbeid en hongerlonen in de 18de en 19de eeuw ?
  • Jean-Paul Halsberghe

    5 jaar geleden
    UN! Kijk naar de voordurende reeksen van onvolmaaktheden, misbruiken, vooroordelen in eigen boezem. Stop met anderen de les te lezen, om politiek correct te kunnen lijken. Jullie moeten verbinden, niet opzeten tegen elkaar. Jullie hebben de integriteit, noch de rechten niet om Scherprechter te zijn. Foei! Foei!