Pauline
Volledig scherm
Pauline © rv

Pauline (27) verloor been na tragisch ongeval: “92-jarige chauffeur heeft me mijn leven afgepakt”

Drie maanden geleden werd Pauline (27) in Parijs omvergereden door een 92-jarige chauffeur. De Française verloor haar linkerbeen en haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. “Het is zo oneerlijk. Ik ben altijd voorzichtig geweest op de weg, maar waarom heeft deze hoogbejaarde chauffeur nooit stilgestaan bij het feit dat hij niet meer geschikt is om te rijden?” vraagt Pauline zich af. De vrouw pleit voor een verplichte rijvaardigheidstest voor ouderen.

11 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Ik ben voor een test voor hoogbejaarde chauffeurs maar laten we niet vergeten dat er niemand klaar staat voor die mensen om inkopen te doen en het vervoer te verzorgen. Vaak rijden die oude mensen uit pure noodzaak! Wie geen familie of vriendelijke buren heeft ...
  • dirk belis

    5 jaar geleden
    Test ok! Maar!!! Het is ook zo dat jongeren veel! Ongelukken veroorzaken
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Sorry mensen, maar ik ben mijn ganse leven beroepschauffeur geweest en ik zie er geen graten in om op geregelde tijden testen te ondergaan om de rijgeschiktheid te testen. Geen enkel probleem!!! Dit voor de veiligheid van iedereen, ook voor die van de oudere! En statistieken, daar heeft niemand wat aan, volgens de statistieken verdient de Vlaming 3400€ per maand, wie van de "gemiddelde" Vlaming krijgt dit in zijn loonzakje????
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Dat ze eens de statistieken nakijkt hoeveel ongevallen er gebeuren met bestuurders onder de 50 jaar en dan met die boven de Vijftig. Ze zou raar opkijken.
  • Hans Mannaerts

    5 jaar geleden
    Ik vind het vooral spijtig dat door wat zij heeft meegemaakt zij nu oudere mensen gaat viseren als zijnde slechte chauffeurs. Als we dan toch mensen gaan hertesten, waarom niet iedereen periodiek nieuwe rijproeven laten afleggen?
  1. President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen: al 3 doden en honderden gewonden

    President Macron roept noodtoe­stand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen: al 3 doden en honderden gewonden

    In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn al gearresteerd.
  2. Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië
    LIVE

    Twee cipiers gedood, ‘de Vlieg’ spoorloos, twee voertuigen uitgebrand en massale klopjacht: dit is wat we weten over de dodelijke aanval in Normandië

    In het Franse departement Eure (Normandië) is dinsdagochtend een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand, een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond en mocht het ziekenhuis intussen verlaten. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog steeds op de vlucht. Er is een klopjacht naar hen gaande waarbij 200 politieagenten zijn ingezet.