© BELGA

Was overlijden van 90-jarige Rosa in rusthuis gevolg van vechtpartij?

De Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen voert een onderzoek naar het overlijden van een 90-jarige vrouw in een rusthuis in Grobbendonk in maart 2015. Het parket bevestigt dat er sinds april 2015 een onderzoek loopt dat onlangs werd afgesloten, maar op vraag van de familie volgen er nu nog bijkomende onderzoeksdaden. De nabestaanden vermoeden immers dat de vrouw overleed ten gevolge van een aanval door een andere rusthuisbewoonster.

De 90-jarige Rosa was volgens haar familie ondanks haar hoge leeftijd nog erg alert, maar haar toestand zou erg snel achteruitgegaan zijn nadat ze was toegetakeld door een 81-jarige medebewoonster met psychische problemen. Het slachtoffer zou nauwelijks nog gesproken hebben en overleed twintig dagen later, vertelt haar familie dinsdag in Het Laatste Nieuws. Het rusthuis zou gewag gemaakt hebben van een natuurlijke dood, maar de familie geloofde dat niet.

Het Turnhoutse parket opende enkele weken later een onderzoek naar de dood van de vrouw. Dat onderzoek werd onlangs afgerond, maar omdat de familie zich nu burgerlijke partij heeft gesteld en aanvullend onderzoek vraagt, wil het parket nog niets kwijt over de voorlopige conclusies.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER