© BELGA

Tien WorldTour-teams en zes Belgische ploegen in Scheldeprijs

Zes Belgische ploegen verschijnen op 10 april aan de start van de 107e editie van de Scheldeprijs (1.BC). De organisatie maakte maandag de namen van deelnemende ploegen bekend.

Tien teams uit de WorldTour vaardigen een selectie af naar de start in Terneuzen. Naast de Belgische teams Deceuninck-Quick.Step en Lotto Soudal zijn dat Katusha, Dimension Data, BORA-hansgrohe, EF-Education First, Sky, Sunweb, UAE Team Emirates en Trek-Segafredo.

Corendon-Circus, Sport Vlaanderen-Baloise, Wallonie-Bruxelles en Wanty-Groupe Gobert zijn de vier andere deelnemende Belgische ploegen. Het peloton bestaat verder uit renners van de Franse teams Arkéa Samsic (de ploeg van André Greipel), Cofidis, Direct Energie en Vital Concept-B&B Hotels, het Nederlandse Roompot-Charles, het Italiaanse Androni Giocatolli-Sidermec, het Deense Riwal Readynez Cycling Team en Israël Cycling Team.

Vorig jaar ging de zege in de Scheldeprijs naar de Nederlander Fabio Jakobsen (Quick.Step). De Duitser Marcel Kittel is met vijf zeges (2012, 2013, 2014, 2016 & 2017) recordhouder.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer