Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Gletsjers 18 procent kleiner dan eerder geraamd

WetenschapDe gletsjers op aarde zijn 18 procent kleiner dan tot nu toe werd gedacht. Dat blijkt uit een studie die verder ook waarschuwt voor het uitgeput raken van voorraden bergwater die normaal enkele van de grootste rivieren op aarde bevoorraden.

6 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Voor de mensen die nu leven met kinderen en kleinkinderen is het op vele plaatsen al oppassen geblazen. Minder water betekent volksverhuizingen en zal de economie geen goed doen Dat de natuur haar eigen gang gaat en tijdloos is, weten we allemaal. We zijn niet voorbereid op de wispelturigheid van extreme droogte en extreme regenval.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Moch gij...en die aarde wil maar niet luisteren begot.
  • Lot Claeys

    5 jaar geleden
    De aarde is constant in verandering. Waar nu gletsjers zijn, zullen er binnen een paar honderd jaar geen meer zijn en waar er nu geen zijn, zullen er binnen een paar honderd jaar wel zijn... Zo gaat het er reeds miljoenen jaren aan toe...
  • Herwig Laenen

    5 jaar geleden
    Hoe gaan techneuten al dat verdampte water opvangen en stockeren? Door alle beken en rivieren doen uitmonden in gigantische bekkens van vele kilometers groot? Of gaat men het gwoon over weiland laten lopen met het gevaar dat het vee verdrinkt en de huizen in de buurt overstromen? En hoe krijg je die watermassa terug naar waar men het water nodig heeft? Toch niet met tankwagens en proper gemaakte beertonnen?
  • David Van Achter

    5 jaar geleden
    Raar hé, hoe alles sneller gaat dan voorzien? Ik noem het een domino effect: 2 wordt 4, 4 wordt 8, 8 wordt 16. Wie weet hoe lang is de opwarming van de aarde al bezig? Al van voor de industriële revolutie? Maar die periode heeft het pas echt in overdrive beginnen zetten. De laatste 200!! jaar is alle exceptioneel verslechterd, ook de toename van de wereldbevolking.